Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 11 luni.
3.69
3 stars: Normal
216 pareri

Lavanda angustifolia sevtopolis de 40-45cm

3 stars: 3.40 din 5 pareri
  • Da arata foarte bine - Pocrean D.


64 lei Lei
Cod produs
1
Out Of stock
Descriere
Lavanda angustifolia de 40-45 cm, cunoscuta si sub numele de lavanda englezeasca, este o planta perena populara in gradinarit datorita frumusetii si parfumului sau. Este originara din regiunile mediteraneene si se dezvolta bine in zonele cu veri calduroase si uscate si ierni reci.

Aceasta planta atinge o inaltime de aproximativ 60-90 cm si are frunze subtiri, inguste si aromatice, de culoare verde-grauntie. Florile sale sunt de culoare violeta, mov sau alb, in functie de soiul ales, si apar intr-un buchet compact si parfumat in varful tulpinii.

Lavandula angustifolia este o planta versatila si poate fi utilizata in mai multe moduri. In gradina, aceasta este adesea plantata in grupe sau ca bordura, pentru a oferi un aspect atractiv si plin de culoare. De asemenea, aceasta poate fi folosita si in ghivece, atat in interior, cat si in exterior, pentru a oferi o nota de prospetime si parfum in incaperile interioare sau pe terase.

Aceasta planta este foarte usor de ingrijit si are nevoie de putina apa. Este important sa indepartati frunzele si florile uscate si sa taiati tulpinile dupa ce acestea au inflorit, pentru a incuraja cresterea plantelor si pentru a mentine o forma compacta si ordonata.

In plus, lavandula angustifolia este cunoscuta si pentru proprietatile sale terapeutice si este utilizata in aromaterapie pentru a calma si relaxa mintea si corpul. Uleiul esential de lavanda este adesea folosit pentru a trata problemele de somn, anxietatea si stresul.

Ingrijire si Plantare. Lavanda angustifolia se poate planta in orice sol: nisipos, stancos, secetos, in afara de locurile unde balteste apa. De asemenea, se poate planta in orice anotimp, mai putin atunci cand pamantul este inghetat. Pentru o crestere frumoasa este bine sa fie udata pe timp de vara o data la 2 saptamani. Cand plantati trebuie sa faceti o groapa de 15-20 cm adancime si 10-15 latime, iar dupa ce ati pus planta sa o ne voudati.

Mod de livrare

Plantland.ro va livreaza plante atent alese de catre specialistii nostri. Tufele de lavanda se scot din pamant cu pamantul de la radacina si se infoliaza cu folie stretch. Apoi se pun intr-un sac de rafie. Cu o seara inainte se uda, astfel pot rezista si 5-7 zile pe transport. Cand ajung la dvs. puteti sa le pastrati asa cum le primiti si 10-14 zile cu conditia sa le udati o data pe saptamana.
3.40 out of 5based on 5 user ratings
Trimite mesaj
Din Gura in Gura